„SZEMLÉLETVÁLTÁS A TŰZVÉDELMI MŰSZAKI ÉLETBEN”

TŰZVÉDELMI TOVÁBBKÉPZÉS

A tűzvédelmi- és a tűzvédelemmel kapcsolatos szabályok nemrég bekövetkezett, illetve a közeljövőben tervezett változásairól.

Jelenkezési lap

Helye: 1111 Budapest Műegyetem rakpart 3. (BME „K” épület II. emelet 87.)

Időpontja: 2014. március 31. 09.00 – 15.30

A képzés díja: 18 000 Ft+ÁFA

Előadók: Duruc József,  Lakk József

 

Főbb témák:

Munkavédelmi szakmérnök, munkavédelmi szakember szeretne lenni?

2 év alatt BME oklevelet, munkavédelmi szakképzettséget szerezhet az ország legnagyobb műszaki felsőoktatási intézményében Budapesten.

A BME szakirányú továbbképzései 2014. február 28-án indulnak ismét, jelentkezési határidő: 2014. január 15. Képzési napok: péntek (délután) és szombat (egész nap).

A térítési díj évek óta változatlan. 

Bővebb információ és jelentkezési lap: http://mtk.bme.hu/. Ha kérdése van, hívja munkatársunkat: Nagy Roberta (463-2709, 06-30/639-8375

Az NMH Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának tájékoztatása a hidegben történő munkavégzés kedvezőtlen hatásainak megelőzésével kapcsolatban

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint, 2014. január 24-től (péntek) a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben -1, -8, majd jobbára -3, -10 fok között alakul, de a kevésbé felhős, havas tájakon -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt +1, -5, kedden -2, +4 fok között várható.

A teljes cikk elérhető a következő linken:

http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=172&hir_reszlet=385 

Biztonság a jégen

A tél az az, évszak mely során az emberek rengeteg forró levest fogyasztanak és élvezik a havazás által nyújtott szépségeket, ugyanakkor télen történik rengeteg baleset is, az utak járhatatlanok és emellett kitör az influenzajárvány. Nyáron a fő veszélyforrást az óriási hőség és a trópusi zivatarok jelentik, de az igazán embert próbáló közlekedési problémákkal csak télen találkozhatunk.

 

Hogyan bizonyosodjunk meg róla, hogy az alkalmazottak megfelelő felszereléssel rendelkeznek: 5 jó tanács

A munkavédelmi  szakemberek abból a szempontból nélkülözhetetlenek a munkahelyeken, hogy elősegítsék a munkavédelmi szabályok betartását és hozzájáruljanak a biztonságosabb munkavégzéshez. Annak érdekében, hogy ez sikerüljön, a munkavédelmi szakembereknek segíteniük kell az alkalmazottaknak abban, hogy hozzáférhessenek a megfelelő munkavédelmi eszközökhöz és helyesen használják őket. Bár minden munkaterület különbözik, de azért vannak olyan alapvető tippek amelyek segítségével elkerülhetőek az egyes problémák.

 

1.    Tipp: Monitorozzon

 

Rossz hír az Egyesült Államokbeli szélerőmű parkoknak

Az Amerikai Egyesül Államok Igazságügyi Minisztériuma November 22.-én bejelentette, hogy bűnösnek találták a Duke Energy Renewables Inc.  egy madárvédelmi törvény szerint. Összefüggésbe hozták a cég Wyoming-i szélerőműveit egyes védett madárfajok egyedeinek pusztulásával beleértve az arany sólymokat. Ez az első és valószínüleg nem is az utolsó hasonló eset.

Tartalom átvétel